Recension av Mario!

Godmorgon!

Har inte sovit ett skit utan spenderat hela eftermiddagen/kvällen och natten med Mario.
New Super Mario till Nintendo DS alltså.

Är helt lyrisk över det spelet. Alla 20 Miljoner sålda ex är verkligen befogade eftersom Nintendo har samlat det bästa ur alla Mario spel i en smal liten SD.

Världen är uppbyggt som den i Super Mario Land 3 (NES). Musiken är remixar ur gamla Mario spel och tendenser från Yoshi Island, Super Mario World, Super Mario 64 kan man tydligt se om man har spelat och studerat dessa spel.

Minispelen (påminner om Mario Party) är även de undebart roliga och berondeframkallande. Vad sägs om att spela Memory med Luigi, Blåsa upp Yoshi i luften genom micen, slå Moles med stylusen som för övrigt är perfekt anpassat till detta spel. Får du tillexempel ett föremål, exempel en eldblomma som du redan har kan du enkelt trycka på den nedre skärmen för att på så sätt få tillgång till den vid ett senare tillfälle.

En annan sak som är väldigt intressant med New Super Mario Bros är att Nintendo har anpassat det till både vana och ovana spelare. Om man är uppvuxen med Tv-spel som jag (fick en Gameboy när jag var fem) så kör man på att hitta alla guldmynt som finns utplacerade och ibland gömda på varje bana.

Detta är dock inget tvång utan vill man bara spela en bana utan att samla på sig mynt osv. Så går det också bra.
En annan fascineranbde sak med NSB är att fienderna regerar på hur du som spelare rör sig på skärmen. Springer du igenom en bana kan du räkna med att det snart står Game Over med fet stil på skärmen.

Men tar du det lungt och istället tittar på hur dina motståndare rör sig så kan du med enkelhet klara dig igenom en bana.´
Värt att nämna är även att detta spel har ett stort omspelarvärde då man blir belönat och upptäcker nya världar och banor om man spelar om banor man redan klarat.

Detta spel är ett tvång om du äger en DS och lungt Top 10 över världens bästa spel.Grafik: 5/5
Ljud: 5/5
Kontroll: 5/5
Stämning: 5/5
Spelbarhet 5/5
Hållbarhet 5/5

Totalt 5 Gröna Svampar av 5 möjliga.
" Nostalgi så det skriker om det kombinerat med en skön mix av alla Mario spel tillsammans gör detta till ett magiskt  och oförglömligt äventyr"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0