Andre/Calvin

Snoop Dogg som egentligen heter Cordozar Calvin Broadus, Jr. Är född i Long Beach, Los Angeles den 20 Oktober 1976. Dre Dre som heter André Young är född i Compton, Los Angeles. Han blev erbjuden av sin kompis Eric Wright (Easy-E) ett skivkontrakt på hans skivbolag "ruthless". Tillsammans med Ice Cube, Dj Yella och Arabian Prince (som dock bara är med på en låt) skapade de världens absolut bästa hiphop album av en grupp någonsin (Staright Outto Compton, 1988) och dessutom det som betytt mest för den amerikanska hiphopen någonsin. 

Snoop Dogg's debutlåt var Deepcover med Dr Dre 1991 (efter att han lämnade NWA pga av ett bråk med Easy-E). Som jag har sagt tidigare är Calvin inte ett skit utan Andre men med Dr Dre's s.k "dope beats" så är han kung.

Dr Dre's Album The Chronic och Chronic 2001 är rena mästerverk och bland det absolut bästa inom G-Funk, WestCoast Hiphopen någonsin.

Snoop Dogg's första studio album Doggystyle släpptes i Novemeber 1993 blev en stor framgång men även här är det Dr Dre's som är med och fixar beatsen.

Med andra ord: Med Andre: Kung annars Pung!


Skulle säga att Andre Young är en av dem som har influencerad den amerikanska hiphopen allra mest.
(Andra är Tupac Shakur, Ice Cube och självklart Easy-E som upptäckte Dr Dre från första början och skapade hela NWA (Niggaz with Attitude) med Crack/Kokain pengar.

Eminem's låt: Remeber me är samplad från denna!
  "I drop bombs like Hiroshima" är med i båda låtarna.
 
Fotnot: Chronic är Compton slang för Cannabis, (omslaget på The Chronic är en omgjort version av det amerikanska märket Zig Zag som används för att mecka marijanua och motsvarar Rizzla i Sverige)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0