I love Nippon!

Det finns en anledningen till att Nippon (Japan på japanska) är världens näst största ekonomi efter USA.

Det är hårt arbete!

I Japan finns det ett uttryck som säger att  "Jobbar du inte så förtjänar du inte att äta"
Lite tufft kan man tycka (barn får fan gå i skola på sommaren och varannan lördag).

Men samtidigt utan Japan skulle vi inte haft: Världens bästa bilföretag (Toyota), Världens bästa Tv-spelföretag (Nintendo)
Pokémon (han som uppfann det är en utav japans rikaste personer), Super Mario, The Legend of Zelda, Square-Enix (Final Fantasy, Dragon Quest), Sony (Han som grundade företag var med i andra världskriget och slog mot jänkare på någon japansk ö, han överlevde och grundade senare Sony som idag en av världens största företag) Manga/Animé (Dragonball, Naruto), Hentai (Japansk animé/Manga för äckliga kåtgubbar som typ Love Hina) Samurajier, Ninjas och Snygga flickor med skoluniformer eller Foki (vet inte om hon är från japan men hon har en japansk skoluniform iallafall)

Japan är som ni redan vet extremt tätbefolkad och med sina 127,77 miljoner invånare på en yta av 377 923 km².. Befolkningstätheten är 342,6 inv/km² (Sveriges är 21 inv/km).

Grundad 660 före kristus.
Deklarerad: Av USA 1947
Erkänd: AV USA 1952

Tycker att alla Japaner verkar så himla trevliga, artiga och smarta. Har iofs bara sett Lost in Translation, The Ring (Sadako är dock inte så trevlig faktiskt :/ :( :X) och Babel så kan inte uttala mig direkt.

Mr Shigeru Miyamoto som uppfann Super Mario och Zelda är lungt en av de personer jag helst vill träffa i hela världen. Otrolig skarp kille det där!

Men Tokyo är den staden jag vill till helst i hela världen!


Världens absolut snyggaste flagga, två är USA's

Negativa saker:
- Det var onödigt att bråka med USA under WW II. (Att bomba Pearl Harbour alltså, visst USA's atombomber var en extremt drastisk och fruktansvärt dålig åtgärd men man bråkar bara inte med världens överlägset starkaste militärmakt även om man vill ta över KIna och har Hitler på sin sida).
- Metamfetaminet uppfanns här 1894.
- Yakuzan (japanska maffian) är ganska farlig har jag hört.
- Självmordstatistiken är högst av alla I-länder pga av för hög press inom jobb och skola.
- Självmord är ingen stor grej utan ett sätt att inte dra skam över familjen som är viktigast av allt, gillar den idén men inte det med självmord.

Blir mer om mitt älskningsland så jag skapar en ny kategori kallad Japan nu.

Sayonara/ Oscario Brucozizako!

Kommentarer
Postat av: Mr. Incognito

Intressan blogg:)

2009-06-24 @ 09:51:03
URL: http://sinnerz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0