Nintendo behöver inte...

Revolutionera mera!
Man har redan skapat DS och Wii som bevisligen säljer otroligt bra.
Wii kommer utan tvekan sälja mer än 100 miljoner ex och DS kan förmodligen komma upp till 150-200 miljoner om Nintendo spelar sina kort rätt (vilket de har gjort hittills)

Vilket företag kommer egentligen undan med att hålla samma pris på elektronik år efter år?
Svar: Nintendo

Wii Kostade 2699:- när den släpptes den 7 december 2006, DS låg på 1500:- när den släpptes i november 2004. Idag är priset exakt likadant och försäljningen ser inga tecken på att minska.

I nuläget har DS skeppats i 108 miljoner och Wii i 52,5 miljoner ex.

Wii kommer inte att sänkas i pris i år har Nintendo redan bekräftat. Däremot kommer en helt ny färg på konsolen nämligen svart. Detta är ett känt marknadsföringsknep som snubbarna på N har anammat.

Efter den svarta lär vi förmodligen se en silver, blå, röd och grön färgad Wii. Sedan sänker man priset till 1995:- Allt för att inte minska intresset för maskinen.

Min gissning är att nästa DS vi kan kalla den DS2 (även om den förmodligen inte kommer heta så) kommer att vara uppbyggd på samma sätt men ha OLED skärmar med touchscreen givetvis. Kanske nu på båda skärmarna. Kameran är inbyggd och självklart kommer mjukvaran att gå att köpa online.En release är troligt i Nov 2011 eller i början av 2012 och huvudversionen tror jag blir svart.

Troliga spel vid releasen är New Super Mario Bros 2 kanske en omgjord version av det kraftigt underskattade Super Mario Sunshine och ett Wario Ware spel som stödjer det nya formatets alla nya funktioner.

När det gäller Wii så kommer nästa version ha HD stöd och den aktuella releasen skulle jag tippa på i slutet av 2012.Troliga spel vi releasen är  Wii Sports 2 som kanske inte följer med konsollen denna gång. Ett nytt Mario Kart tror jag också det är dags för till Wii 2 vid denna tid.
Ska som vanligt bli mycket kul och se om detta stämmer när man blickar tillbaka...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0