New Super Recension.

Har som bekant redan skrivit en recension av spelet men här samma i förbättrad version.

New Super Mario Bros

Utvecklare/Utgivare: Nintendo

Är helt lyrisk över det spelet. Alla 20 Miljoner sålda ex är verkligen befogade eftersom Nintendo har samlat det bästa ur alla Mario spel i en smal liten SD.

Världen är uppbyggt som den i Super Mario Land 3 (NES). Musiken är remixar ur gamla Mario spel och tendenser från Yoshi Island, Super Mario World, Super Mario 64 kan man tydligt se om man har spelat och studerat dessa spel.

Minispelen (påminner om Mario Party) är även de underbart roliga och beroendeframkallande. Vad sägs om att spela Memory med Luigi, Blåsa upp Yoshi i luften genom micen, slå Moles med stylusen som för övrigt är perfekt anpassat till detta spel. Får du tillexempel ett föremål, exempel en eldblomma som du redan har kan du enkelt trycka på den nedre skärmen för att på så sätt få tillgång till den vid ett senare tillfälle.


Därför kommer taktiken in i bilden, vilken bana passar bäst till just detta föremål

En annan sak som är väldigt intressant med New Super Mario Bros är att Nintendo har anpassat det till både vana och ovana spelare. Om man är uppvuxen med Tv-spel som jag (fick en gameboy när jag var fem) så kör man på att hitta alla guldmynt som finns utplacerade och ibland gömda på varje bana.

Detta är dock inget tvång utan vill man bara spela en bana utan att samla på sig mynt osv. Så går det också bra.
En annan fascinerande sak med NSB är att fienderna regerar på hur du som spelare rör sig på skärmen. Springer du igenom en bana kan du räkna med att det snart står Game Over med fet stil på skärmen.

Men tar du det lugnt och istället tittar på hur dina motståndare rör sig så kan du med enkelhet klara dig igenom en bana.


Värt att nämna är även att detta spel har ett stort omspelarvärde då man blir belönat och upptäcker nya världar och banor om man spelar om banor man redan klarat.

Nintendo har skapat ett spel som är mainstream och hardcore på samma gång.
och tvång om du äger en DS punkt slut!


Höjdpunkt: När man har samlat tillräckligt många guldmynt för att kunna spara efter att man klarat en svår bana.


Påminner om: Yoshi's Island, Super Mario Land 3, Mario Party, Super Mario 64


+ Nostalgin

- Man får lätt ångest när spelet är slut., man kan fuska till sig höga highscore genom att spela om enkla banor."en magisk mix av Nintendo nostalgi gör detta till ett överglömligt äventyr"


(10)


Kommentarer
Postat av: Martina <3

intressant

2009-07-29 @ 10:16:08
URL: http://martina86.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0